Om SWEP

Challenge Efficiency. Make a difference.


SWEP optimerar användningen av energi, material och utrymme när det gäller uppvärmnings- och kylningssystem. Vi sätter en ära i att bidra till ett bekvämt och hållbart liv för människor runt om i världen, och att ge våra kunder konkurrenskraft.

Entreprenörskap för framtiden

Vad som började med tre svenska entreprenörer i ett garage för över 30 år sedan är nu ett internationellt företag med över 1100 anställda. Grundarna var pionjärer som tog risken att satsa på en teknik de trodde på, och de lade ner hela sin själ i sitt kreativa arbete med den. Samma anda lever vidare i dagens SWEP och får oss att fortsätta flytta fram gränserna för vad som är möjligt. Vi drivs av övertygelsen om att våra produkter är en del av en hållbar framtid. Vi utmanar ständigt effektiviteten, och vi utmanar våra partners att göra samma sak.

Effektivitet som ger konkurrenskraft

Hos SWEP utmanar vi ständigt effektiviteten: i de produkter vi designar, i vårt sätt att arbeta och i vårt samarbete med andra. Vi använder vår expertis och uppfinningsrikedom för att skapa hållbara uppvärmnings- och kylningslösningar som dessutom ger våra kunder konkurrenskraft. Våra lödda plattvärmeväxlare (BPHE) tillhandahåller oöverträffad prestanda till den lägsta livscykelkostnaden.

Skräddarsydda och väl beprövade

Kombinerar standardkomponenter till skräddarsydda lösningar som gör det möjligt för oss att hålla nere kostnaderna och leveranstiderna, samtidigt som maximal effekt säkras i varje enskilt fall. Vi erbjuder marknadens bredaste sortiment av lödda plattvärmeväxlare (BPHE), från den minsta storleken till den högsta kapaciteten, för både känsliga och aggressiva applikationer samt med godkännanden från tredje part för tillförlitlig prestanda.

Delad expertis ger de bästa resultaten

Nära samarbete, delad expertis och integrerad utveckling gör det möjligt för oss att optimera varje kundlösning. Detta har gett oss ett pålitligt rykte hos många världsledande tillverkade av uppvärmnings- och kylningsutrustning. Tack vare produktionsanläggningar i fem länder och distributionspunkter på strategiska platser, kan vi betjäna våra kunder på ett effektivt sätt världen över.

_______________________________________________________________________

SWEP ingår i den globala koncernen Dover Corporation

Dover är en diversifierad global tillverkare och leverantör av lösningar och vars årliga omsättning uppgår till cirka 8 miljarder dollar. Vi erbjuder innovativ säkerhetsutrustning och säkerhetskomponenter, förbrukningsartiklar, eftermarknadsdelar, programvara och digitala lösningar plus supporttjänster inom fem segment: Konstruerade produkter, ren energi och bränsle, bildbehandling och identifiering, pumpar och processlösningar samt klimat- och hållbarhetsteknologier. Dover kombinerar global storskalig verksamhet med lokal effektivitet så att vi kan hålla vår ledande ställning inom de marknader där vi är aktörer på. Vi har vunnit många erkännanden för vårt entreprenörsmässiga sätt att arbeta i över 65 år. Vi har ett team av cirka 25 000 anställda som sätter eget ansvar i fokus och samarbetar med våra uppdragsgivare för att flytta fram gränserna för vad som är möjligt. Dover har sitt huvudkontor i Downers Grove, Illinois, USA, och aktien handlas på New York-börsen under beteckningen ”DOV.” Mer information hittar du på dovercorporation.com.