SWEP uses cookies to make your visit to our web pages as pleasant as possible. By using our services, we assume that you agree to the use of cookies. Further information on data protection can be found in our privacy policy.

Om SWEP

Challenge Efficiency. 
             Make a difference.


SWEP optimerar användningen av energi, material och utrymme när det gäller uppvärmnings- och kylningssystem. Vi sätter en ära i att bidra till ett bekvämt och hållbart liv för människor runt om i världen, och att ge våra kunder konkurrenskraft.

Entreprenörskap för framtiden

Vad som började med två svenska entreprenörer i ett garage för över 30 år sedan är nu ett internationellt företag med 900 anställda. Grundarna var pionjärer som tog risken att satsa på en teknik de trodde på, och de lade ner hela sin själ i sitt kreativa arbete med den. Samma anda lever vidare i dagens SWEP och får oss att fortsätta flytta fram gränserna för vad som är möjligt. Vi drivs av övertygelsen om att våra produkter är en del av en hållbar framtid. Vi utmanar ständigt effektiviteten, och vi utmanar våra partners att göra samma sak.

Effektivitet som ger konkurrenskraft

Hos SWEP utmanar vi ständigt effektiviteten: i de produkter vi designar, i vårt sätt att arbeta och i vårt samarbete med andra. Vi använder vår expertis och uppfinningsrikedom för att skapa hållbara uppvärmnings- och kylningslösningar som dessutom ger våra kunder konkurrenskraft. Våra lödda plattvärmeväxlare (BPHE) tillhandahåller oöverträffad prestanda till den lägsta livscykelkostnaden.

Skräddarsydda och väl beprövade

Kombinerar standardkomponenter till skräddarsydda lösningar som gör det möjligt för oss att hålla nere kostnaderna och leveranstiderna, samtidigt som maximal effekt säkras i varje enskilt fall. Vi erbjuder marknadens bredaste sortiment av lödda plattvärmeväxlare (BPHE), från den minsta storleken till den högsta kapaciteten, för både känsliga och aggressiva applikationer samt med godkännanden från tredje part för tillförlitlig prestanda.

Delad expertis ger de bästa resultaten

Nära samarbete, delad expertis och integrerad utveckling gör det möjligt för oss att optimera varje kundlösning. Detta har gett oss ett pålitligt rykte hos många världsledande tillverkade av uppvärmnings- och kylningsutrustning. Tack vare produktionsanläggningar i fem länder och distributionspunkter på strategiska platser, kan vi betjäna våra kunder på ett effektivt sätt världen över.