Lödda plattvärmeväxlare (BPHE)

Effektivitet som ger konkurrenskraft

 

Lödda plattvärmeväxlare (BPHE) erbjuder ett av de mest effektiva sätten att överföra värme. De är konstruerade för att tillhandahålla oöverträffad prestanda till den lägsta livscykelkostnaden. Om du väljer lödteknik till ditt nästa uppvärmnings- eller kylningsprojekt kommer du att uppleva många fördelar, bland annat besparingar när det gäller utrymme, energi och underhåll.

Kompakt

Våra lödda plattvärmeväxlare (BPHE) är extremt kompakta jämfört med andra teknologier. Utrymmeskravet kan vara så litet som en tiondel av det som en tubvärmeväxlare kräver eller hälften av det som en packningsvärmeväxlare kräver.

Effektiv

Utan behov av packningar eller kringutrustning utnyttjas cirka 95 % av material för att överföra värme. Det mycket turbulenta flödet låter dig även utnyttja små temperaturskillnader på ett effektivt sätt.

Pålitlig

Den robusta konstruktionen fodrar inga packningar, vilket eliminerar risken för packningsläckage. Detta innebär en stabil termisk och hydraulisk prestanda med minimalt underhållsbehov och stilleståndstid.

Flexibel

Den kompakta storleken utnyttjar utrymmet på ett effektivt sätt och gör systemdesignen mer flexibel. Större installationer kan byggas enhet för enhet via vanliga dörrar och hissar, och det går enkelt att utöka kapaciteten när behovet växer.

Kostnadseffektiv

Du kommer att göra besparingar när det gäller energi, underhåll, reservdelar och installation. Livscykelkostnaden över 15-20 år kan ofta halveras jämfört med en likvärdig packningslösning.

Självrengörande

Våra lödda plattvärmeväxlare (BPHE) är vanligtvis självrengörande tack vare de mycket turbulenta flödena. I tillämpningar med hög risk för nedsmutsning eller flagning är CIP (Cleaning in Place) en smidig lösning som inte kräver någon demontering.

Anpassningsbar

Genom att kombinera plattdesign, material och anslutningar från standardkomponenter, kan vi både erbjuda snabba leveranstider och maximera effekten i din specifika tillämpning.