Sustainability report 2020

Landskrona, 22 April 2021

SWEP Sustainability report 2020

Stor minskning av skrotat material, CO2e och utsläpp under frakt utan att tumma på säkerhet och kundfokus 

SWEP publicerade sin hållbarhetsrapport för 2020. Personalens säkerhet och välbefinnande var högsta prioritet även när SWEP lyckades driva hållbar utveckling på flera fronter under ett år som saknat motstycke, med ypperliga resultat inom flera områden. 

  • Skrotreduktionen uppgick till hela 24 % i vår fabrik i Kosice.
  • Fortsatt nedåtgående trend på resan mot minskat klimatavtryck – vi kapade utsläppen av CO2e med 12 % i absoluta värden.
  • Fraktutsläppen sänktes med 17 % sett till producerade enheter.
  • Nya revisionsrutiner, rekryteringsinitiativ och workshops med mångfaldtema ingick i vår satsning på jämställdhet mellan könen.
  • Obligatorisk utbildning och iakttagandeavtal för representanter och distributörer från tredje part för att säkerställa ett etiskt uppförande.
  • Omfattande reaktion på COVID-19.

Fokus på människor och affärsverksamhet

SWEP agerade snabbt och handfast för att skydda personal och deras familjer mot COVID-19. Resultatet var en omfattande och samtidigt flexibel reaktion som täckte in social distansering, arbete hemifrån, skyddsutrustning och hygieninitiativ där detta var möjligt. Även under dessa mycket utmanande omständigheter har SWEP arbetat oavbrutet med att ta fram effektiva och hållbara lösningar för värmeväxling och hjälpa kunder att lösa sina utmaningar.

Hållbarheten är nyckeln till SWEP:s vision och uppdrag
Arbetet med att förbättra effektiviteten och skapa mer från mindre energi, mindre material och på mindre utrymme sitter i SWEPs ryggrad. Som en integrerad del av strategin för utveckling och tillväxt är SWEPs viktigaste övergripande hållbarhetsmål att vara en koldioxidneutral organisation senast 2030. 2020 innebar flera viktiga steg för att uppnå detta. Exemplen innefattar grönare alternativ för logistik och leveranser, samt innovativa sätt att spara energi och dela överskottsvärme med samhället genom projektet ectogrid™.

Att göra skillnad lokalt och globalt
Rapporten innehåller fallstudier som beskriver bästa arbetssätt i SWEPs fem fabriker och i företagets största marknader. Metoderna är utformade i linje med sju av FNs globala mål för hållbar utveckling (SDGs), vilket är var SWEP fokuserar sina insatser.

”Det har varit ett unikt år med unika utmaningar, och jag är stolt över hur vi har arbetat uthålligt och anpassat oss utan att kompromissa med våra hållbarhetsprinciper. Satsningarna på fossilfri energi ökar vilket ger SWEP möjligheter att bidra till en renare planet. Utöver att hjälpa våra kunder att nå energieffektiva lösningar inom värmeöverföring har vi också hitta innovativa sätt att sänka vårt eget klimatavtryck”, säger Ulrika Nordqvist, VD på SWEP.

Länk till SWEP Sustainability Report

Kontaktperson för mer information

Lisa Skarp
Market Communication Manager – SWEP International
Phone: +46 705 57 23 21
Email: lisa.skarp@swep.net