Samgenerering

Samgenerering, eller kombinerad värme och effekt (CHP), använder interna förbränningsgaser eller dieselmotorer. Det är en växande industri eftersom kravet på decentraliserad värme- och kraftgenerering accelererar i en värld som blir allt mer beroende av sol- och vindenergi.

Vår teknik för lödda värmeväxlare (BPHE) har länge använts för installationer för lägre kapacitet (kW-skala). Vi driver nu på dessa tekniktillämpningar i allt större system (upp till cirka 10 MW), efter 2013 års lanseringen av produktsortimentet med 6” anslutningar.

De flesta motorer med lägre kapaciteter har integrerade oljekylare. SWEP BPHE-värmeväxlare är effektiva kretsbrytare för primära kylkretsar: mantelvatten, olja, laddluft och avgaser. Vid högre kapaciteter används separata oljekylare i allt större utsträckning. Våra modulbaserade produktplattformar aktiverar ofta både mantelvatten och oljekylning inom samma värmeväxlarutrymme, vilket förenklar logistik och förpackning.

Vår innovativa superasymmetriska och extremt kompakta BPHE-värmeväxlare är också lämpliga för användning i laddluftkylare. De är mer strukturellt stabila vid höga temperaturer än aluminiumenheter, och mer modulbaserade än fenförsedda rör.